Karangan Laporan – Program Kem Kepimpinan Cybersouth, Dengkil

Karangan Laporan - Program Kem Kepimpinan Cybersouth, Dengkil

Kem Kepimpinan Pengawas Sekolah Menengah Kebangsaan Cybersouth

Pada 10 Mei 2021 yang lalu, Kem kepimpinan Pengawas telah diadakan di Nur Bukit Unggul Eco Resort, Sepang, Selangor. Kem yang diadakan selam adu ahari ini disertai oleh semua pengawas Sekolah Menengah Kebangsaan Cybersouth dan diiringi oleh lima orang.

Baca: Contoh Bergambar – Waalaikumussalam Selamat Pagi

            Pada hari pertama, aktiviti yang dijalankan ialah pendaftaran peserta dan pembahagian kumpulan. Para peserta dibahagikan kepada sepuluhh kumpulan dan seorang ketua, setiausaha dan empat orang ahli jawatankuasa dilantik daripada setiap kumpulan. Hal ini bagi melancarkan aktiviti yang dijalankan. Satu tugasan telah diberikan kepada setiap kumpulan untuk membuat persiapan bagi sesi pembentangan yang akan diadakan kemudian.

            Bebarapa orang penceramah telah diundang untuk memberikan ceramah. Kebanyakan ceramah berkisar tentang kepimpinan dan pengurusan badan pengawas. Aktiviti-aktiviti lain yang dijalankan ialah pembentangan kumpulan, meredah hutan, dan kuliha subuh serta magrhrib. Program berjalan denganlancar sepanjang du ahari tersebut. Tiada kemalangan atau kejadian yang tidak diingini berlaku.

Baca: 2 Contoh Karangan Membaca (Pendek)

            Sebelum kembali ke sekolah, para pengawas membersihkan kawasan sekitar tapak perkhemahan tersebut. Kem kepimpinan ini tamat pada 12 Mei 2021 kira-kira pukul 5:30 petang.

            Program ini banyak memberikan manfaat kepada para pengawas. Mereka lebih menyedari peranan dan tanggungjawanb mereka selain mengetahui tatacara semasa menjalankan tugas membantu guru menangani masalah disiplin di sekolah.

Dilaporkan oleh,

shikin

(Norasikin binti Abdu Wahab)
Setiausaha,
Badan Pengawas,
Sekolah Menengah Kebangsaan Cybersouth

Karangan Laporan – Program Kem Kepimpinan Cybersouth, Dengkil Karangan Laporan – Program Kem Kepimpinan Cybersouth, Dengkil