Contoh Surat Permohonan Kerja Sebagai pekerja Sambilan Harian (PSH)

Contoh Surat Permohonan Kerja Sebagai pekerja Sambilan Harian (PSH)

Ahmad Daniel Bin Ahmad Din,
No 14 Jalan Kiara, taman Enggang Jaya,
23000 Dungun,
Terengganu.
Kementerian Wilayah


G-7 Blok, Menara Seri Wilayah Aras 2,
Jalan P2a, Presint 2,  
62100, Putrajaya                                                                                                 5 Oktober 2021

Tuan,

Permohonan Jawatan Pekerja Sambilan Harian (PSH)

Perkara di atas di rujuk.

Pada 20 September lepas, saya telah membaca sebuah iklan pekerjaan organisasi tuan dalam portal pekerjaan atas talian mengenai kekosongan jawatan di atas. Keperluan dan ciri-ciri yang diperlukan oleh jawatan tersebut dilihat menepati minat dan kemahiran saya. Sehubungan itu, saya berminat untuk memohon jawatan tersebut.

2.         Saya yakin dengan kelayakan saya ini dapat memenuhi syarat-syarat dan kehendak jawatan yang ada. Sememangnya menjadi hasrat saya untuk bekerja dengan kementerian yang mempunyai reputasi cemerlang dalam menguruskan hal ehwal kebajikan penduduk wilayah.

3.         Disini saya sertakan bersama resume dan salinan sijil untuk perhatian dan pertimbangan pihak tuan. Saya amat berbesar hati menerima panggilan temuduga pada bila-bila masa sahaja. Tuan boleh hubungi saya di talian 017-2056426 untuk tindakan lanjut. Segala perhatian dari pihak tuan diucapkan terima kasih.

Sekian, terima kasih.

Yang benar,

ahmad tarmizi

(Ahmad Tarmizi)